Kanser Savaşçıları

kanser-savascilari-HRE6mIhv.jpeg

Pembe Ayna projesi, her ay ayna karşısında meme yapısını kontrol etmeyi ve değişiklikleri takip etmeyi teşvik eden bir hastane grubunun girişimi olarak hayata geçirildi. Bu yıl gerçekleştirilen “Pembe Ayna Söyle Bana Etkinliği” ise ünlü isimleri bir araya getirerek meme kanseri farkındalığını artırmayı amaçladı. Ünlüler, “Pembe Ayna Söyle Bana” mottosuyla kadınlara meme kanseri hakkında bilinçlenmeleri için mesajlarını ilettiler. Bu etkinlik kapsamında ünlülerin fotoğrafları ve mesajları “Pembe Ayna Meme Kanseri Farkındalık Sergisi”nde sergilendi. Sergi, meme kanseri farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen dijital bilinçlendirme spotlarıyla birlikte ziyaretçilere açıldı. Projenin gelirleri ise meme kanseri hastalarının tedavisi için İyi Niyet Derneği’ne bağışlandı. Etkinlikte yer alan ünlülerin sağlıklı yaşam ve erken teşhisin önemine dikkat çeken mesajları da geniş kitlelere ulaştı. Meme kanseriyle mücadele eden ve başarıyla atlatan kişilerin de hikayeleri, erken teşhisin önemini vurgulamak adına paylaşıldı. Meme kanseri, kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olup erken teşhisle tedavi edilebilir. Bu nedenle Pembe Ayna projesi gibi farkındalık etkinlikleri, toplumda bilinç ve önlem almayı artırmaya yardımcı olmaktadır.

Kanser savaşçıları ve kanser farkındalığının oluşmasına destek veren ünlüler buluştu. ‘Pembe Ayna Söyle Bana Etkinliği’ ses getirdi.

“Pembe Ayna Söyle Bana” mottosuyla ayna karşısına geçen ünlüler, meme kanseri farkındalığına ilişkin mesajlarını, Pembe Ayna’dan yansıtarak kadınlara aktardı. Birbirinden ünlü isimlerin; bedeninin farkında olan, kendini ve hayatı seven, kanserle mücadeleden vazgeçmeyen kadınları tasvir eden fotoğrafları ile mesajları, “Pembe Ayna Meme Kanseri Farkındalık Sergisi”ve dijital bilinçlendirme spotlarında anlam kazandı. Serginin yapımcılığını Zuhal Ceran, ünlü isimlerin çekimlerini fotoğraf sanatçısı Cengiz Dikbaş üstlendi. Meme kanseri farkındalığına özel tasarlanan ve pembe renkli kıyafetlerden oluşan styling’i ünlü modacı Tanju Babacan gerçekleştirdi. Lansmanda Babacan’ın meme kanseri farkındalığına özel tasarladığı pembe renkli kıyafetin satışından elde edilen gelir, İyi Niyet Derneği’ne başvuran meme kanseri hastalarının tedavisi için kullanılacak.

Kanser savaşçıları ve kanser farkındalığının oluşmasına destek veren ünlüler buluştu. ‘Pembe Ayna Söyle Bana Etkinliği’ ses getirdi.

“Pembe Ayna Söyle Bana…”

Kadınların, %80 oranında kendi kendini muayene etmesi ile memedeki var olan bir kitleyi erken evrede belirlemesi ve bu erken teşhis yönteminden yararlanması adına toplumsal bilinç oluşturmayı hedefleyen Pembe Ayna projesi, bu yıl ünlü isimleri meme kanseri farkındalığı için bir araya getirdi. Ünlüler “Pembe Ayna Söyle Bana”dedi, meme kanseri farkındalığına ışık tutan mesajları pembe aynadan yansıyarak geniş kitlelere ulaştı.  Sanat, spor ve medya dünyasının ünlü isimleri; Aysu Türkoğlu, Başak Gümülcinelioğlu, Begüm Öner, Cansu Tuman, Dicle Doğan, Evrim Keklik, Feyza Civelek, Nefise Karatay, Nisa Bölükbaşı, Nur Viral, Simay Rasimoğlu, Şahika Ercümen, Şebnem Dönmez, Şeyda Coşkun, Zeynep Beşerler, Zeynep Sever Demirel’in fotoğrafları ve meme kanseri farkındalığı mesajları, Pembe Ayna Meme Kanseri Farkındalık Sergisine hayat verdi. Meme Kanseri Farkındalık Sergisi, lansmanın ardından 01-31 Ekim tarihleri arasında Memorial Bahçelievler Hastanesi lobi salonunda bulunan Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.

Spor Bir Yaşam Tarzı Olmalı

Meme kanseri farkındalığı için projeye destek veren ünlü isimler, sağlıklı yaşam ve kanserde erken tanının önemine yönelik mesajlarını paylaştı:

Rekortmen yüzücü Aysu Türkoğlu, “Böyle farkındalık değeri yüksek bir projenin içerisinde yer almaktan çok mutluyum. Kendi ailem olmak üzere herkese olabildiğince spor yaptırmaya çalışıyorum.”  Survivor şampiyonu Nisa Bölükbaşı, “İlk defa ciddi poz vererek fotoğraf çektirdim. Meme kanseri için çekime geldiklerini duyduğumda gerçekten duygulandım. Ben de projede gerçekten yer aldığım için de ayrıca bir mutluyum.”  Volkan Demirel’in eşi Zeynep Sever Demirel, “Hem ülkemizde hem dünyada meme kanseri gerçekten farkındalık yaratılması gereken bir konu. Çünkü erken teşhisle çok kolay bir şekilde tedavi edilebiliyor. Vücudumuzu tanımamız, kendimizi dinlememiz, kendimize zaman ayırmamız önemli.”

Tam Anlamıyla Farkındalık Yaratacak Bir Proje

Oyuncu Begüm Öner, “Stüdyoya adımımı attığım anda çok yaratıcı bir günün beni beklediğini fark etmiştim. Çok güzel bir iş çıkacağını biliyordum. Hakikaten bugün buraya geldiğimde fark ettim ki tam anlamıyla farkındalık yaratacak bir sosyal sorumluluk projesi olmuş.”

Elinize En Ufak Bir Kitle Gelse Bile Hemen Doktora Gidin

Meme kanserine yakalanıp atlatmayı başaran Ayşe Burcu Erce, “Kendi kendine meme muayenesi ile hastalığımın farkına vardım. En büyük hatam, 6 ay doktora geç gittim. O yüzden, ‘Elinize en ufak bir kitle gelse hemen gidin. Ben geç kaldığım için ikinci evre meme kanseri tehisi ile tedaviye başladım. Kanser teşhisi konulan herkes; saçım dökülecek, kaşım dökülecek, kirpiğim dökülecek diye korkuyor. Ama gördüğünüz gibi hepsi çıktı” Türkiye Bowling Federasyonu’nun lisanslı oyuncusu 60 yaşındaki Özgül Türkkan, “2 yıl önce diyabet cerrahisi sonrası meme kanseri olduğumu öğrendim. Kemoterapi sürecinde bowling oynamayı hiç bırakmadım. 6 ay önce konulan safrakesesi kanserini de meme kanseri gibi eşimin aşkı ve bowling tutkumla yenmeyi başardım. Umudumu hiç kaybetmeden yaşamaya devam ediyorum.”

Genç Yaşta İki Kanseri Yendim

Meme ve tiroid kanseriyle mücadelesini başarıyla tamamlayan Esin Gül, “28 yaşında kanser teşhisi aldığımda kanser kelimesi benim için oldukça yabancıydı. Kanserle tanışmam önce tiroid kanseri ile oldu ve bu kanseri yendim. Ardından iki yıl sonrasında meme kanserine yakalandığımı öğrendim. İyileşmenin mümkün olduğunu bildiğimde bir an önce tedaviye başladım. Kemoterapi, radyoterapi, bir de ameliyat süreci geçirdim. Hastalık tedaviye olumlu cevap verdi. Şu an hastalığım kontrol altında, tedavim devam ediyor. Kendimi güçlü hissediyorum.”  Prof. Dr. Bülent Çitgez, “Kişinin kendi kendini meme muayenesini alışkanlık haline getirmesi ve her ay düzenli olarak kontrol etmesi çok önemli. Eğer eline bir kitle, bir şişlik geliyorsa korkmadan doktora gitmesi gerekir” dedi. Prof. Dr. Fatih Aydoğan da, “Meme kanseri kadınlarda en sık rastlanan kanserler arasında yer alıyor. Ülkemizde de ilk sırada bulunuyor. Ülkemizde özellikle 40 yaş altı meme kanseri çok sık görülüyor. ABD ve Avrupa’da 20 meme kanserinin sadece 1 tanesi 40 yaş altındayken, ülkemizde 6-7 meme kanserinin 1’i 40 yaş altında. Erken tanı çok önemli. Hastalık erken dönemde tespit edilirse tedavi kolay edilebiliyor” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Exit mobile version