Çocuklarda Beslenme Alışkanlığı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya bağlantı kopyala

Dengeli ve yeterli beslenme alışkanlığı aslında bebeklik döneminde başlıyor. Bu dönemde bu alışkanlığı kazanabilmesi için, çocuklar rol modellere ihtiyaç duyuyorlar. Aileleri yeterli ve dengeli beslenen çocuklar bu konuda daha avantajlı oluyorlar. Özellikle yemek seçen veyahut kahvaltı yapmayan anne, baba ve kardeş farkında olmadan diğer çocuğa örnek teşkil ediyorlar.

Çocuğuma beslenme alışkanlığı nasıl kazandırabilirim?

Çocuğunuza beslenme alışkanlığı kazandırmak istiyorsanız, temel bir kaç önerimiz olacak. Her Ana öğünü her gün düzenli aralıklarla hazırlayın. Böylelikle başlangıç olarak öğün kavramını öğrenecektir. Ana ve ara öğünler hazırlarken çeşitli besleyici besinler kulanın. Sağlıklı, yeterli ve dengeli tabaklar olmasına özen gösterin.

Bir başka önemli konu ise çocuklarınızın neyi, ne kadar yemek istediklerini ve fizyolojik uyaranlarını kullanmalarına izin verin. Örnek vermek gerekirse doyduğunu belirten çoçuğa kulak verin. Farklı lezzetler ve farklı mutfaklar tanımamasına yardımcı olun.

Aile ile birlikte yenilen yemekler önemli.

  • Sizin için basit görünen bazı davranışlar, çocuğunuz için önemli ve uzun sürekli faydalar sağlayabilir. Bu sebebten ailecek yenilen yemekler çocuğunuz için çok önemli. Evde düzenli bir şekilde aile ile yenilen yemekler çocuklarda doğru beslenme alışkanlığı kazanmasında önem taşıyor. Birlikte yenen yemeklere eşlik eden sohbetler
  • Aile bütünlüğünü korumaya
  • Okul ve evde sosyal davranış sorunlarını önlemeye
  • Akademik başarıda artışa
  • Yeterli ve dengeli beslenmeye
  • Normal vücut ağırlığının sürdürülmesine yardımcı olur.

İş okul derken birlikte yemek yeme olağanı azalıyor. En azında hafta sonları aile kahvaltısı veya aile akşam yemekleri planlayabilirsiniz.

Çocuğunuzu Yemek Yapma Sürecine Dahil Edin

Çocuklar meraklıdırlar. Bu meraklarını farklı yönlerde kullanırken, beslenme alışkanlığı kazandırabilmek içinde kullanılabilir. Birlikte hazırlanan yemek çocuğunuzun daha severek yemesine sebeb olacaktır. Aynı zamanda siz mutfakta birşeyler yaparken, sizi gözlemlemesi, nasıl yumurta kırdığınız, sebzeleri nasıl yıkadığınız gibi bazı davranışlar besinlerin nasıl bir yapıya sahip olduğu ve nasıl kullanıldığı konusunda fikir sahibi olurlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çocuklarda Beslenme Alışkanlığı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

WOPRE ayrıcalıklarından faydalanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, toplamda tamamen ücretsiz!