Hangi Odaya Hangi Renk Kullanılmalıdır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya bağlantı kopyala

Krem, şampanya rengi, ekru gibi beyazın koyu tonları genellikle ev dekorunda kullanılan temel renklerdir. Şayet duvar kağıdı kullanılmıyor ise kırık beyaz, krem tonları kullanılması en mantıklıdır. Alana geniş görüntü, aydınlık ve ferahlık sağlar.

Zemin dekorasyonu malzemesi ve rengine uyumlu olarak, kontrast oluşturacak şekilde renkler seçilmelidir. Çocuk odalarında çok açık su yeşili, toz pembe, soft turkuazlar tercih edilebilir. Kaliteli ve ferah uyku katar.

Salon Renkleri

İç dekorasyon örnekleri değerlendirilirken öncelikle duvar rengi seçilir. Mobilya, perde, zemin ve halının renklerine göre salon duvar rengi seçilebilir. Ceviz yeşilinden parlak duvar kağıtları, sütlü kahve ışıltılı krem rengi kumaş kağıtlar oldukça şık duracaktır.

Hangi Odaya Hangi Renk Kullanılmalıdır?

Yatak Odası Renkleri

Hangi oda hangi renk olmalı konusunda, yatak odasında genellikle tercih edilen renk kırık beyazdır. Düz fon kullanmak rahat uykunun temel faktörüdür. Mobilyanın rengine göre duvar rengi seçilebilir. Beyaz mobilya kullanılıyor ise koyu renk duvar kağıtları kullanılarak, füme, gri, bordo, koyu yeşil veya kahverengi kullanılabilir. Özellikle açık toprak renkleri çabuk uykuya dalmanızı sağlar.

Hangi Odaya Hangi Renk Kullanılmalıdır?

Çocuk Odası Renkleri

Evimi hangi renge boyatmalıyım? Konusunda, bebek ve çocukların oda renkleri en önemli unsurdur. Duvar kağıtlarında resim detayları kullanılmaması özellikle dikkat dağıtan figürler, kırmızı gibi ateşli renkler kullanılmamalıdır. Soft renkler kullanılarak, düz boya veya dokulu duvar kağıtları kullanılabilir.

Hangi Odaya Hangi Renk Kullanılmalıdır?

Antre ve Giriş Bölümleri

Uzun süre kiri belli etmeyecek şekilde fakat aydınlık sağlayacak tonlar seçilmelidir. Dekorasyon önerileri incelenerek, kullanılan zemin döşemeleri, halılar, kapı ve pencere mobilyaları rengine uyumlu olacak şekilde, ister diğer odalarla aynı renk ister farklı renklerle boyayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hangi Odaya Hangi Renk Kullanılmalıdır?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

WOPRE ayrıcalıklarından faydalanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, toplamda tamamen ücretsiz!