Nuri Bilge Ceylan’ın filmi ‘Ahlat Ağacı’ Cannes’da gösterildi

Nuri Bilge Ceylan's film 'Pear Tree' was screened in Cannes

Fransa’nın Cannes şehrinde 9 Mayıs’ta başlayan ve sinema dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olarak gösterilen Cannes Film Festivali’nde, Ahlat Ağacı filmi, toplamda 21 filmden oluşan ana kategori aday filmleri arasında gösterime giren son film oldu.

The film crew walked on the red carpet before the screening and posed for nearly 4 thousand journalists and photojournalists watching the festival.

Ceylan ile birlikte yapımcı Zeynep Özbatur Atakan, senaryo yazarı Ebru Ceylan, oyuncular Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Akın Aksu, Hazar Ergüçlü, Bennu Yıldırımlar, Serkan Keskin, Öner Erkan, Kubilay Tuncer’in yer aldığı filmin ekibi, daha sonra çok sayıda ünlü ismin de bulunduğu davetlilerle birlikte Grand Theatre Lumiere’de gerçekleşen filmin gösterimine katıldı.
“Bu tanışma beni çok etkiledi”

The screening included names such as American actor and producer John Savage, French actor Sami Naceri, as well as well-known faces from the cinema and show world.

Answering the questions of the festival's broadcaster, Ceylan said that he had actually shot the same film so far and that he made some changes in each film and added new things to the story he told.

Ceylan, Ahlat Ağacı filminin hikayesi hakkındaki soruya ise, “Doğduğum şehirde bir babayla, öğretmen bir baba ile karşılaştım. Bu tanışma beni çok etkiledi.” dedi

Ceylan, who competed in this year's competition as the only director to have previously received the Palme d'Or, has only won this award twice in the history of the festival.

Festivale ilk kez “Koza” filmiyle katıldı

Ceylan, Cannes Film Festivali’ne ilk kez Koza filmiyle 1995’te yarışmacı olarak katılmıştı. Festivalde yarışan filmleri değişik dallarda çok sayıda ödüle layık görülen Ceylan, Kış Uykusu filmiyle 2014’te Altın Palmiye Ödülüne layık görülmüştü.

Doğu Demirkol ve Murat Cemcir’in başrolde yer aldığı filmde, Ahmet Rıfat Şungar, Hazar Ergüçlü, Tamer Levent, Kadir Çermikli, Kubilay Tunçer ve Ercüment Balakoğlu da bu isimlere eşlik ediyor.

Ahlat Ağaç, which is about a writer returning to his village after many years and being crushed under his father's debts, focuses on father-son and family relations.

Senaryosunu Akın Aksu, Ebru Ceylan ve Nuri Bilge Ceylan’ın yazdığı filmin görüntü yönetmenliğini ise Ceylan’ın pek çok filminde birlikte çalıştığı Gökhan Tiryaki üstleniyor.

Source: AA

Exit mobile version