Çocuklar İçin Evde Hamuru Yapımı

Çocuklar İçin Evde Hamuru Yapımı
Çocuklar İçin Evde Hamuru Yapımı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya bağlantı kopyala

Çoçukların kuşkusuz  en sevdiği oyuncaklardan biri oyun hamurları. Çocukların özellikle ince motor gelişimi için uygun olan oyun hamurları ayrıca, çocukların el becerilerini ve zekalarının gelişmesinde büyük rol oynuyor. oyun hamurlarının güzel yanları kadar zararlı yanlarıda bulunmakta. dışarda satılan oyuncak hamurlarının içerisinde taze kalabilmesi için çeşitli kimyasallar bulunmakta. özellikle oyun hamurları çocukların teni ile birebir temas ettiği için bu hamurlar çocukların sağlığını büyük ölçüde tehdit ediyor! ancak çocuğunuzu bu oyundan mahrum etmek istemiyorsanız size harika bir teklifimiz olacak. Evde kendi malzemelerinizle nişastalı oyun hamuru hazırlayabilirsiniz! böylelikle  çocuğunuz sağlıklı bir oyuncağı olmuş olur.

NİŞASTALI OYUN HAMURU NASIL YAPILIR?

gennelikle her evde olan malzemeler ile oyun hamuru yapmak çok kolay. Genellikle tuz ve un ile yapılmaktadır. Fakat kıvamının daha güzel, pürüsüz ve yumuşak bir kıvamda olabilmesi için mısır nişastası ve biraz az saç kremi ile oyun hamuru yapabilirsiniz.

Malzemeler

1 su bardağı saç kremi

3 Su bardağı nişasta

Oyun Hamuru Yapımı

1 su bardağı saç kremini boş bir kabın içerisine dökün daha sonra 3 su bardağı kadar nişasta ekleyerek karıştırın. İlk başlarda çok yumuşak olabilir karışımın bir tık daha koyulaşması için 10 dakika kadar buz dolabında bekelettikten sonra tercihinize göre gıda boyası ekleyebilirsiniz. İşte hepsi bu kadar saatlerce çocuğunuzla aklınız kalmadan oyun oynayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çocuklar İçin Evde Hamuru Yapımı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

WOPRE ayrıcalıklarından faydalanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, toplamda tamamen ücretsiz!