Su İçmemenin Vücuda Zararları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya bağlantı kopyala

Suyun bir çok hastalığı rahatsızlığı önlemede çok etkili olduğunu hepimiz biliyoruz. İşte az su içmenin vücuda verdiği zararlar çok fazlayken kalıcı hasarları göz ardı edilmeyecek gibi değil.Günde ortalama 8 bardak su içmemiz gerekirken vücudumuz 10 bardak su kaybediyor.İnsan vücudunda Beynin %75’i kanın %92’si kasların %75’i kemiklerin %22’si Sudan oluşuyor.Suyun cilde olan faydası çokken çeşitli hastalıklara faydası oldukça fazla hal böyle olunca su içmek hayati neden teşkil ediyor.

Su içmediğinizde neler oluyor?

Yorgunluk: su vücudun en önemli enerji kaynağıdır. Su içmediğiniz taktirde yorgunluk Ve halsizlik artar.Astım ve Alerji: susuz kalınca, vücud Sudan tasarruf etmek için hava yollarını daraltıyor. Siz daha sussuz kaldığınızı hissetmeden alerjik reaksiyonları düzenleyen hücre salgısını azaltıyor.Yüksek kan basıncı: kanın %92’si sudur. Vücûd susuz kaldığı zamanlarda kan kalınlaşır akışı yavaşlar ve kan basıncına sebeb olur.Cilt problemi: su yolu ile atılan toksinler susuz kalınca atılamaz ve her türlü cilt problemi içim savunmasız hale getirir.Su içmediğinizde, sindirim yavaşlar kabızlık artar ve kilo vermede yavaşlamalar olur.

Son yapılan araştırmalar gösteriyor ki su su içmeyenler içenlere göre daha fazla kalp krizi riski olduğu, kalp çarpıntısına sebeb olduğu görülüyor. Ayrıca su içmenin başka büyük sorunlara sebeb olduğu bunlardan en önemlisi baş ağrısı, unutkanlık, konsantrasyon kaybı, ciltte kuruluk, depresyon, kaşıntı, erken yaşlanma gibi zararlar veriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Su İçmemenin Vücuda Zararları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

WOPRE ayrıcalıklarından faydalanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, toplamda tamamen ücretsiz!