Dünyanın Saklı Plajları!

Dünyanın Saklı Plajları!
Dünyanın Saklı Plajları!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya bağlantı kopyala

1 / 40

Dünyada herkes tarafından bilinen ve oldukça yoğun turisti ağırlayan plajların yanında saklı, gizli kalmış güzelliklerde bulunuyor. İşte saklı kalmış plajları Insider Travel listeledi. Üstelik listede Türkiye’den de bir yer var. İşte o 20 gizli plaj…

 Fotoğraflar: Alamy,Insader,hibiscus, VisitVictoria, Mapio.net

2 / 40

20-Chumphon / Güney Tayland 
Chumphon, Güney Tayland’da bulunan ve nispeten turistler tarafından kullanılmayan bir yer olarak kalmayı başarmış bir eyalet…

3 / 40

Bu eşsiz plaj 40’ı aşkın adadan oluşan ve aynı zamanda misafirler için hizmet veren yerel balıkçı köyleri de sunuyor.

4 / 40

19- El Cuco Plajı / El Salvador
El Salvador’un doğu tarafındaki essiz Playa El Esteron’u , sörf yapmak, eşsiz kaya oluşumları ve göz kamaştırıcı plajını deneyimlemek ve diğer plajların kalabalıklığından uzaklaşmak için tercih ediliyor.

5 / 40

Sakin bir tatil, ılık sular ve rahat bir atmosfer arıyorsanız, Playa El Esteron’a gidin. Ayrıca deniz kaplumbağalarını da gözlemleme şansınız bulunuyor…

6 / 40

18- Anse Georgette / Seyşeller 
Seyşeller bakir kalmayı başarmış dünyanın en güzel yerlerinden… Buradaki Anse Georgette plajı, Anse Lazio veya Anse Kaynağı’nın daha popüler plajlarından farklı olarak, beyaz kumuyla dikkat çekiyor. Turistler genelde Anse Lazio veya Anse Kaynağı tercih ediyorlar. Georgette nispeten daha boş…

7 / 40

Stres ve sıkıntıdan uzak tatilin vazgeçilmez adresi Seyşeller sakin plaj günü geçirmek üzere yaratılmış.

8 / 40

17- Kujira-jima / Japonya 
Balinaya benzemesi nedeniyle yerli halk tarafından Balina Adası olarak anılan bu ada tamamen izole…

9 / 40

Tamano Şehri’ndeki Uno Limanı’na 30 dakika mesafede bulunan plajı ile ziyaretçilere sakin dalgalar ve manzaralar sunan ada; balıkçılık, kano ve daha fazlasını içeren aktiviteleriyle ziyaretçilerini etkiliyor.

10 / 40

16- Panter plajı / ABD
Bu plaj Santa Cruz’un yaklaşık 10 km kuzeyinde yer alıyor. Panther Plajı’na ulaşmanın tek yoluysa, otoyoldaki dar ve dik bir patikadan aşağı doğru yürümek.

11 / 40

Etkileyici dalgalar, uçurumlar ve mükemmel bir altın kum taşı kemeriyle keşfedilmeyi hak eden bir plaj sizleri bekliyor.

12 / 40

15- Kara Ada / Filipinler 
Bu plajda parlak, berrak sulara ve yemyeşil yeşilliklere karşı yükselen uçurumlar bulunuyor.

13 / 40

Adada sığınaklar ve dikitlerle kaplı yüzebilen mağaralar yer alıyor. Ayrıca İkinci Dünya Savaşı’na dayanan bir gemi enkazı da bulunuyor. Burası şnorkelle dalış ve su altı keşiflerini sevenler için harika bir yer.

14 / 40

14- Nanjizal / İngiltere
Bu doğal ve son derece tenha plaja sadece patikalardan yapılacak yaklaşık bir saatlik yürüyüşle erişilebiliyor.

15 / 40

Yalnız etkileyici doğası, denizi ve görüntüsüyle bu plaj çektiğiniz tüm stres ve sıkıntıyı size anında unutturacak.

16 / 40

13- Punta Aderci Abruzzo / İtalya
İtalya’nın az ziyaret edilen bölgelerinden biri olan Abruzzo, Amalfi Kıyısı’nın ötesinde bir sahil tatili yapmak isteyen ziyaretçiler için akıllıca bir seçim.

17 / 40

Kum tepeleri, çayırlar ve kır çiçekleriyle doğal yaşam alanlarını korumayı başarmış plaj doğallığı tercih edenler için biçilmiş kaftan.

18 / 40

12- Gunung Payung Plajı / Bali
Bali’nin güneyinde yer alan bu sahil, köpüklü ve ılık sulara ev sahipliği yapıyor. Plajla aynı adı taşıyan Hindu tapınağı ise plajın 300 basamak üzerinde bir uçurumun tepesinde bulunuyor.

19 / 40

Gunung Payung Beach, ziyaretçilerine güvenle yüzme garantisi ve şnorkelle dalış gibi etkinlikleri yapabileceğiniz sular sunuyor.

20 / 40

11- Playa Mina / Kosta Rika
‘Zapatilla’ olarak da adlandırılan bu plaj sadece 4×4 arabalar tarafından erişilebiliyor. Adrenalin tutkunuysanız bu plaja yapılacak yolculuk size ayrı bir keyif verecek…

21 / 40

Bu plajlda bulacaklarınız ise parıldayan kumsal, gelgit havuzları, parlak mavi su ve yalnızlık.

22 / 40

10- Afrika Likoma Adası / Malavi 
Malawi’nin küçük Likoma Adası, Mauritius gibi daha popüler sahil yerlerinde bulunan ve safariyle ilgilenen turistlerin göz ardı ettiği plajlar sunuyor.

23 / 40

Baobab ağaçları ve mango bahçeleriyle çevrili olan bu izole sahil beldesi, Mozambik sahili manzaralarıyla size unutulmaz anlar geçirme fırsatı sunuyor.

24 / 40

9-Coffee Bay / Güney Afrika
Doğu Burnu’nda yer alan Coffee Bay, uzaklığı, doğa dolu yürüyüş parkurları, sörfü ve daha fazlasıyla ünlü.

25 / 40

8- Hiriketiya Plajı / Sri Lanka 
Tangalle’den sadece kısa bir sürüş mesafesinde olan Hiriketiya Beach, bölgedeki birçok plajın ortak koşuşturmasından uzak, harika sörf ve tropikal yapıya sahip küçük bir koy.

26 / 40

Bu el değmemiş koy yemyeşil hindistan cevizi ağaçlarıyla çevrilidir ve turistlerin akın ettiği yerler arasına girmiş durumda.

27 / 40

7- Skoutari / Yunanistan 
Kalabalıktan uzaklaşmak için Skoutari’nin gizli plajlarına gitmelisiniz. Kalamakia, Skoutari ve Agia Varvara deniz kayalıklarıyla ayrılır ve tüm stresinizi unutmak için biçilmiş kaftan…

28 / 40

Ayrıca buraya giderseniz Agia Varvara’da plajın adını taşıyan 10. yüzyıldan kalma Yunan kilisesini de ziyaret etmelisiniz.

29 / 40

6- Victoria Kitty Miller / Phillip Island 
Phillip Adası’nın güney sahilindeki bu şirin plaj, şnorkelli yüzücüler için mükemmel bir seçim. Resif ve kayalıklarla korunan sakin sularıyla bu plaj maceraperest ziyaretçilerine vahşi yaşamı görme şansı sunuyor.

30 / 40

Ayrıca Kitty Miller Beach, 1906’da sahile harap olmuş şekilde yerleşmiş üç direkli çelik gemi olan SS Speke’nin de bulunduğu yer.

31 / 40

5- Honohoshi Plajı / Japonya 
Bu gizli kumsal bünyesinde ziyaretçilerine dinlenme fırsatı sunan ve misafirlerinde hayranlık duygusu uyandıran kayalık bir kıyı şeridi barındırıyor.

32 / 40

Honohoshi Beach büyük, yumuşak yuvarlak taşlar ve dalgalarıyla çarpıcı bir manzaraya sahip.

33 / 40

4-Don Pedro Adası / ABD 
Sadece özel tekne veya feribotla erişilebilen bu 1.3 kilometrelik halka açık plajı sessiz bir deniz tatili arayanlar için biçilmiş kaftan…

34 / 40

Kaplumbağaları, yöneticileri, şahinleri ve daha fazlasını düşünün. Mangrov ormanlarından pitoresk kumlu plajlara, Don Pedro Adası’ndaki manzaradan sıkılmayacaksınız .

35 / 40

3-Port des Canonge Mallorca / İspanya
Bu az bilinen eski balıkçı köyü, güneşin altında sakin bir gün geçirmek isteyen ve çakıl taşlarıyla kaplı kıyısıyla yürümeye istekli ziyaretçilerini bekliyor.

36 / 40

Zamanında tekneleri saklamak için kullanılan ‘escars’ adı verilen eski taş kulübelerle çevrili olan Port des Canonge, doğayı tek başına tahlil edebileceğiniz büyüleyici bir yerleşim yeri.

37 / 40

2-Anse Coco / Seyşeller 
Anse Coco, Grand Anse’den yarım saatlik bir yürüyüş mesafesinde .

38 / 40

Seyşeller’de daha güzel ve sakin bir kumsal bulmak için zorlu sahilleri ve kayaları aşanlar Anse Coco’nun turkuaz sularına ulaşacaklar…

39 / 40

1-Marmaris Bozukkale Koyu / Türkiye-
Yılın her mevsimi gidip tatil yapabileceğiniz koy, özellikle bahar ve yaz aylarında tercih ediliyor. Bozburun yarımadasının güneyindeki bu büyüleyici plaja sadece tekneyle ulaşma şansınız bulunuyor.

40 / 40

Yunan Rodos Adası’nın manzaralarına ek olarak, Bozukkale Koyu ziyaretçilere hem sessiz hem de rahat bir atmosfer ve tarih turu sunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünyanın Saklı Plajları!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

WOPRE ayrıcalıklarından faydalanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, toplamda tamamen ücretsiz!