Çocuklarda İdrar Tutma Hastalığı Nedir ?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya bağlantı kopyala

Çocuklarda idrar tutma hastalığı hakkında bilgi veren uzmanlar, idrar tutmanın farklı rahatsızlıklara yol açabileceğini söyledi.

İdrar Tutma, İdrar Enfeksiyonuna Neden Olabilir

İdrar tutma alışkanlığı hastalıklara neden olabilir. İdrar yolu enfeksiyonları, çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonlarından sonra en yaygın ateşli hastalıklardan biridir. Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Doç. Dr. Neşe Bıyıklı’ya göre, idrar yolu enfeksiyonları, kabızlık, idrar tutma, işeme bozuklukları veya üriner sistemle ilgili sorunlar gibi nedenlerle meydana gelebilir. Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu belirtileri ateş, kusma, karın ağrısı, idrar kaçırma, yanma hissi, bebeklerde idrar yaparken ağlama, idrar renginde ve kokusunda değişiklik, halsizlik ve bebeklerde kilo alımında azalma içerebilir. Doç. Dr. Neşe Bıyıklı, çocuklarda idrar yolu enfeksiyonlarından korunmanın yollarını da paylaştı. İdrar yolu enfeksiyonları antibiyotik tedavisi gerektirir. Tedavi, mikroorganizmanın türüne ve çocuğun klinik durumuna bağlı olarak şurup veya iğne şeklinde olabilir. Tedavi süresi boyunca ilaçların doktorun belirlediği şekilde kullanılması önemlidir. Çocuklar, kendilerini iyi hissetmeye başladıkça tedaviyi erken sonlandırmamalıdır, çünkü enfeksiyon tekrarlayabilir. Ayrıca bol su içmek, idrar akışını artırarak tedaviye yardımcı olur.

İdrar Yolu Enfeksiyonlarından Sakınmak İçin Yoğun Sıvı Alımı Elzemdir

Çocuk Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Neşe Bıyıklı, çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu şüphesi bulunuyorsa, doğru şekilde alınan bir idrar örneğinin hastalığın kesin tanısı için zorunlu olduğunu belirtmiştir. İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı korunmada hijyenin ve bol miktarda su içmenin önemi büyüktür. Su içmek, idrar akışını hızlandırır ve mesanenin düzenli olarak boşalmasına yardımcı olur. Hijyen konusunda da dikkatli olmak gerekir. Kız çocuklarında özellikle tuvalet hijyenine önem verilmelidir. Pamuklu iç çamaşırları tercih etmek ve idrar yapmayı ertelememek, tavsiye edilen hijyen yöntemlerindendir. Eğer enfeksiyon sürekli hale geliyorsa, böbreklerde oluşabilecek problemleri kontrol etmek önemlidir. İdrar yolu enfeksiyonları çocuklarda yüzde 50 ila 70 oranında tekrarlayabilmektedir. Bu yüzden, bu tekrarlayan enfeksiyonların takibi ve gerektiğinde böbreklerdeki yapısal sorunların belirlenmesi kritik öneme sahiptir. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çocuklarda İdrar Tutma Hastalığı Nedir ?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

WOPRE ayrıcalıklarından faydalanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, toplamda tamamen ücretsiz!