Kaspersky Safe Kids’in yeni özelliği: Tek tıklamayla ekran başında kalma süresi yönetimi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya bağlantı kopyala

Kaspersky, güncellenmiş sürümüyle Kaspersky Safe Kids’i piyasaya sundu. Bu yenilenmiş dijital ebeveynlik uygulaması sayesinde çocuklar artık ekstra cihaz kullanım süresi talep etmek için sadece tek bir tıklama yapabiliyorlar. Artık ebeveynlerin Ayarlar menüsünde manuel olarak ek süre eklemelerine gerek yok. Bunun yerine, talebi onaylama, ek süre sınırları belirleme veya reddetme işlemi basit bir bildirim üzerinden yapılabilir hale geldi. Bu özellik, ebeveynlerle çocuklar arasındaki iletişimi hızlı ve kolay hale getirmeyi amaçlıyor.

Kaspersky Safe Kids’in yeni özelliği, ekran başında kalma süresi yönetimini tek tıklamayla kolaylaştırıyor.

6-14 yaş arasındaki okul çağındaki çocuklar için ekran başında geçirilen süre hakkında yapılan ‘Sistematik Bir İnceleme’ adlı bilimsel bir çalışma, bu yaş grubundaki çocukların günde ortalama 2,77 saatlerini ekran başında geçirdiğini ve %46,4’ünün günde 2 saat veya daha fazla süreyle cihaz başında kaldığını göstermektedir. Ayrıca, Kaspersky’nin son araştırması, ebeveynlerin tutumlarının, inançlarının, normlarının ve davranışlarının çocukların bu süreyi nasıl kullandıklarını etkilediğini göstermektedir. Çocukların fazladan cihaz süresi istedikleri durumlar da sıkça yaşanmaktadır.

Güncellenmiş Kaspersky Safe Kids uygulaması ile çocuklar, ekstra cihaz süresi talep etmek için uygulamanın ana ekranını kullanabilirler. Çocuk talepte bulunduğunda, ebeveynler bu taleple ilgili bir bildirim alır ve bu bildirim onları ‘Talep’ bölümüne yönlendirir. Çocukların talep etmeleri gereken süreyi belirtmelerine gerek yoktur, çünkü ebeveynler uygun zaman aralığını kendileri seçebilirler. Ayrıca, ana ekran üzerinde ebeveynler için ekstra süreyle ilgili istatistikleri gösteren faydalı infografikler bulunmaktadır.

Bu yeni özellik, hem ebeveynlerin hem de çocukların Android cihazlarına sahip olduklarında veya sadece yetişkinlerin iOS cihazlarına sahip olduklarında kullanılabilir. Gelecekte bu özellik, basit zaman taleplerini iOS işletim sistemine sahip her cihazda kullanılabilir hale getirecek şekilde genişletilecektir. Ayrıca, çocuklar Mac ve Windows cihazlarından da ekstra süre talep edebileceklerdir.

Kaspersky Türkiye Genel Müdürü İlkem Özar şunları söylüyor: “Çocukların kendi cihazlarına sahip olduğu gerçeği göz önüne alındığında, ekran süresini kontrol etmek etkili dijital ebeveynlik için temel bir özelliktir. Kaspersky Safe Kids’i geliştirirken, hem ebeveynlerin hem de çocukların ihtiyaçlarını sürekli olarak göz önünde bulunduruyoruz. Güncellemelerle birlikte ekstra cihaz süresi talep etmek artık hem ebeveynler hem de çocuklar için daha kolay hale geldi. Bu görevin dijitalleştirilmesinin yetişkinlerle çocuklar arasındaki iletişimi daha kolay ve daha az stresli hale getireceğine inanıyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kaspersky Safe Kids’in yeni özelliği: Tek tıklamayla ekran başında kalma süresi yönetimi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

WOPRE ayrıcalıklarından faydalanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, toplamda tamamen ücretsiz!