Emzirmenin Bebeğe ve Anneye Faydaları

emzirme-faydalar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya bağlantı kopyala

Emzirmenin Bebeğe Faydaları 

Öncellikle bebeğinizi ilk emzirme deneyiminiz en özel anlardır. Bebeğiniz ile yapacağınız hiç birşey bu özel anlar kadar değerli değildir. Küçüğünüzü emzirmek sadece doyuruyorsunuz anlamına gelmez. Kurduğunuz bağ bebeğinizi size yakınlaştırır.

Bebeğinizin büyümesi ve gelişmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli besin Anne sütüdür. Anne sütü ilk günler kolostrum, Doğumdan hemen sonra gelen ve ilk hafta boyunca gelmeye devam eden koyu sarı kıvamlı sütün adıdır. Bu süt diğer dönemdeki anne sütünden daha değerlidir.

Bebeğin ihtiyacı olan besinleri yoğun olarak bulundurması yanı sıra içinde bir çok antikor barındırır. Bu sayede bebek, kendi savunma sistemi henüz gelişmediği için annesinden hazır olarak savunma silahlarını almış olur. Böylelikle mikroplardan korunmuş olur.

emzirmenin-faydalari

Emzirmenin Anneye Faydaları

Emzirmenin hep bebeğe faydalarından bahsettik gelelim anneye ne gibi faydaları var. Gebelik boyunca büyüyen rahim Doğum sonrası toparlanmasını sağlayan hormonların harekete geçirmeye de yardımcı olur. Emzirmek bebeğinizin olduğu kadar sizinde sağlığınız için çok faydalıdır.

Emzirmek gebelikten sonra kilo vermenize yardımcı olur, çünkü hamilelikte vücut yağ depolamaya başlar. Emzirerek bu yağların kalıcı olmasını engellersiniz.

Emzirmek ayrıca gebelikten sonra kilo vermenize de yardımcı olur, çünkü gebelik öncesinde aldığınız yağı kullanarak, bu yağın vücudunuzun kalıcı bir parçası olmasını engellersiniz.

Emzirmek tam olarak doğru hızda kilo vermenize de yardımcı olacak. Emzirirken çok hızlı kilo vermeniz, bebeğinizin hızlı büyüdüğü daha çok emdiği anlamına gelmez. Hızlı kilo vermek, Bebeğinizin sütünüze ihtiyaç duyduğu dönemde süt miktarını azaltabilir. Hamilelikte alınan kilolar altı aylık süre boyunca doğal olarak kendiliğinden kaybolur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emzirmenin Bebeğe ve Anneye Faydaları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

WOPRE ayrıcalıklarından faydalanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, toplamda tamamen ücretsiz!