Anne Sütünün Bebeğe Faydaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya bağlantı kopyala

Anne olmak başlı başına bir mucizedir. Bu mucizeyi gerçekten mucize yapanda kadının bedenindeki değişimlerdir. Bu değişimlerin en güzeli ise bebek ile anneyi birbirine bağlayan “anne sütüdür”. İçeriği, Bebeği koruması aynı zamanda anneyide koruması anne sütünü mucize yapıyor.

Anne sütünde diğer hiç bir canlının sütünde olmayan 100′ den fazla bileşen bulunmaktadır.

Anne Sütünün Mucizevi İçeriği

Anne sütünü benzersiz ve koruyucu yapan nedenlerin başında bu gelir. Emzirdiğiniz süre boyunca bebeğinizin ihtiyaçlarına ve büyümesine göre şekil değiştirir. İlk aylardaki anne sütü ile altı ay ve sonraki anne sütü değişir. Bebekler ilk doğduklarında bağırsak floraları sık görülür. Bu sebebten bebeklerde gaz problemi oldukça yaygındır. Ancak anne sütü alan bebeklerde bu sorunlar daha azdır.

Anne sütü bebeğin yormaz. İnek sütüne göre daha az tuz ve protein içeren anne sütü, bebeğin böbreklerini yormaz. İnek sütü veyahut mamalara göre anne sütünde daha fazla kalsiyum ve demir vardır. Bu sebeple anne sütü alan bebeklerde kalsiyum ve demir eksikliği daha az görülür. Anne sütünün en büyük etkenlerinden biri bağışıklığı korumasıdır. Anne sütündeki koruyucu antikorlar sayesinde özelikle kulak iltihabı ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı korur.

Sağlık olduğu kadar psikolojik olarakta hem anneye hem bebeğe çok faydası vardır. Anne sütü alan bebekler anneye daha hızlı bağlanır. Emziren anneler emzirdikleri için salgılanan hormonlar sayesinde anne bebek birbirlerine daha çok bağlanır bu ilerde bebeğin psikolojik gelişimi için oldukça önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Anne Sütünün Bebeğe Faydaları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

WOPRE ayrıcalıklarından faydalanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, toplamda tamamen ücretsiz!