Türkiye’nin En Önemli İşlevsel Seramik Yarışmalarından Hanterra Seramik Yarışması Başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya bağlantı kopyala

Elif Özbay Şahan ve Kurtuluş Şahan tarafından 2018 yılında kurulan HANTERRA, Türkiye’nin en prestijli işlevsel seramik yarışmalarından biri olan “HANTERRA SERAMİK YARIŞMASI” üçüncü yılında “VAZO” temasıyla başlıyor.

Bu jürili ulusal yarışma, seramik sanatının gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan bir platformdur. HANTERRA Seramik Yarışması, yaratıcı tasarımları, teknik ustalığı ve sanatçıların emeklerini ödüllendirmeyi hedefler.

Seramik sanatını daha geniş kitlelere tanıtmak ve seramik sevgisiyle yanıp tutuşan herkesi kucaklamak amacıyla düzenlenen bu yarışma, Sibelco, Colorobbia Art, Valentine Clays, Mars Hobi ve Stüdyo Fırınları ile Ceramila’nın sponsorluğunda gerçekleşmektedir. Yarışma jürisinde, Türk Seramik Sanatçılarından Tuba Önder Demircioğlu, Ezgi Hakan, İç Mimar Ayhan Geveli, İngiltere’den Seramik Sanatçısı Anna Thomson ve İtalya’dan küratör Domenica Laracà gibi önemli isimler bulunmaktadır.

HANTERRA Seramik Yarışması’nın kurucuları Elif Özbay Şahan ve Kurtuluş Şahan, seramik sanatının son yıllarda artan bir ilgi gördüğünü ve insanların dijital dünyanın hızına karşı daha yavaş ve dokunabilir bir üretim tarzına ihtiyaç duyduğunu vurgularlar. Ayrıca, el yapımı seramik ürünlere olan ilginin, sergiler, yarışmalar, festivaller ve seramik pazarları gibi etkinliklerle arttığını belirtirler.

HANTERRA Seramik Yarışması, Türkiye’de özgün tasarımın ve kaliteli üretimin daha fazla tanınmasına katkı sağlamayı amaçlar. Aynı zamanda, el yapımı seramiğin ne kadar emek gerektiren bir üretim süreci olduğunu ve her bir ürünün benzersizliğini vurgular. Yarışma kazananı, büyük bir başarı ödülü ve 25.000 TL değerinde HANTERRA hediye çeki ile ödüllendirilecek. Ayrıca, üç adet mansiyon ödülüne de 6.000 TL değerinde HANTERRA hediye çeki verilecektir.

HANTERRA Seramik Yarışması 2024 ile ilgili tüm detaylara www.hanterrayarisma.com web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Yarışma Takvimi:

  • 12 Ocak 2024: Katılım için son tarih
  • 12 Şubat 2024: Kazananların Duyurusu
  • 23 Şubat 2024: Ödül Töreni ve Sergi Açılışı

HANTERRA’nın kurucuları Elif Özbay Şahan ve Kurtuluş Şahan, seramik sanatına yeni bir bakış açısı getirmeyi ve kaliteli, yenilikçi ürünleri tanıtmayı hedefleyen bir platform oluşturmak amacıyla yola çıktıklarını belirtirler. HANTERRA, seramik malzemelerin satışının yanı sıra seramik sanatıyla ilgili çeşitli yeniliklere imza atmaya devam etmeyi planlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin En Önemli İşlevsel Seramik Yarışmalarından Hanterra Seramik Yarışması Başlıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

WOPRE ayrıcalıklarından faydalanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, toplamda tamamen ücretsiz!