Göz Altı Kırışıklıkları Nasıl Giderilir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genellikle ileri yaşlarda oluşan göz altı kırışıklıkları, ek olarak bireylerin cilt yapılarına göre de erken görülebilen problemleri kapsamaktadır. Bu problem bazı kişilerde daha fazla miktarda görülebilirken, bazılarında ise daha az belirgin bir halde görünüm vermektedir. Daha fazla belirgin bir halde olan göz altı kırışıklıkları, kişilerin yaşamları boyunca stresli ve aynı zamanda beslenmelerine dikkat etmeyen kişiler olduğu bilimsel olarak belirlenmiştir.

Göz Altı Kırışıklıklarının Oluşum Sebebi Nedir? 

Mimiğe dayalı kırışıklıklardan meydan gelen göz altı kırışıklıklarının oluşum evreleri tamamen bu duruma dayalı olarak gözlemlenmektedir. Buna yönelik kaçınması zor olan her yüz mimiği ile birlikte göz altı kırışıklıklarına davetiye çıkarmaktayız. Bununla birlikte düzensiz, sağlıksız, dengesiz beslenme de en büyük tetikçi olabiliyor. Öte yandan uyku düzenine sahip olmayan ve alkol veya sigara tüketimi gibi durumlarda cilt sağlığını derinlemesine zarara soktuğundan bu tür durumlarında oluşmasını sağlayabilmektedir.

Göz Kırışıklıkları Nasıl Giderilir? 

Zeytinyağı: Haznesinde barındırdığı antioksidanlar ile cildin yaşlanmasını ve kırışıklığa neden olan faktörleri ortadan kaldırır. Zeytinyağından bir çay kaşığı kadar miktarı göz altı çevresine sürerek kırışıklıklara yönelik masa uygulaması yapabilirsiniz. Yarım saatlik bir bekleyişin ardından su ile yıkayarak cildinizden arındırarak düzenli olarak bu bakımı yapmalısınız.

Buğday Yağı: Göz altı kırışıklıkları üzerinde yoğun bir etki durumuna sahip olan buğday yağı uygulaması yapabilirsiniz. İçeriğinde yüksek derecede E vitamini barındıran bu yağ sayesinde cildinizde oluşan tüm kırışıklıklardan kurtulabilmeniz mümkündür. Tamamen doğal bir yöntem olan buğday yağı ile göz altı kırışıklıklarınızdan kurtulabilirsiniz.

Kayısı Çekirdeği Yağı: Bir diğer yağ uygulaması ise kayısı çekirdeği üzerinedir. Ciltte oluşan lekelenmelere karşı da oldukça etkili bir çözüme sahip olan bu yağ sayesinde cildinizin her noktasnda oluşan kırışıklıkları giderebilirsiniz. İçeriğinde bulundurduğu bol miktardaki A vitamini sayesinde cildi yeniler ve ölü hücrelerin vücuttan atılmasını sağlar. Göz çevrenize yavaş dokunuşlarla süreceğiniz kayısı çekirdeği yağını bir süre beklettikten sonra cildinizden durulayarak atın. Günlük bazda 1 defa uygulamanız halinde iyi sonuçlar elde edeceksiniz.

0
Happy
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
annoyed
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Göz Altı Kırışıklıkları Nasıl Giderilir?

You can subscribe to our newsletter completely free of charge.

Don't miss the opportunity and start your free e-mail subscription now to be informed about the latest news.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

WOPRE ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!