Badem Yağının Kirpiklere Faydası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Badem yağı uzun yıllardır günümüze kadar birçok farklı alternatif tıpa dayalı uygulamalarda ve kozmetik ürünlerinde kullanılan doğal yağlardandır. Özellikle de kirpik ve kaşlar üzerinde doğal olarak olağan bir şekilde fayda sağlamasıyla birlikte, çok sayıda kozmetik markası tarafından ürünler içerisinde kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde birçok kozmetik reyonunda yer alan kaş ve kirpiklere dayalı ürünlerin içeriğinde badem yağı bulunmaktadır. İçeriğinde yüksek derecede A, D, E ve K vitamini gibi değerler barındırdığı gibi, aynı zamanda kalsiyum ve magnezyum mineralleri de barındırmaktadır. Bu tip değerler kirpiklerin daha fazla uzamalarına ve aynı zamanda sağlıklı bir yapıda kalmalarını sürdürmelerinde yardımcı olmaktadır.

BADEM YAĞI HAKKINDA OLUMSUZ YORUMLAR

Hemen her doğal veya kozmetiksel açıdan fabrikasyon ürünleri üzerine yorumlar internette ve çeşitli kaynaklarda bulunuyor. Buna yönelik faydalı yağlar arasında yer alan badem yağıyla ilgili olarak da birtakım olumsuz yorumların olduğunu söylemekten kaçınmayalım. Bazı kişilerin badem yağını direkt olarak, karışım halinde veya kozmetiğe dayalı içeriklerle kullanımı sonrasında fayda görmedikleri, bazılarında ise alerjik problemlere neden olduğu belirtilmiştir. Buna yönelik kirpiklerinde değişim görmediklerini söyleyen bireylerden bazıları, kirpik döküntüsüne de neden olduğunu iddia etmektedirler. Bu durum tamamen metabolizmanın yağ üzerinde göstermekte olduğu alerjik reaksiyonlara bağlı olduğunu söylemek mümkündür. Bu tip yan etkilerin oluşmaması adına, öncelikli olarak kişinin badem yağını cildinin ufak bir noktasına sürerek vücudunda oluşacak etkileri gözlemlemesi daha faydalı olacaktır.

Badem Yağı Kirpik Gürleştirme Kaş Kirpik Uzatma

Badem Yağını Kirpiklerde Nasıl Kullanabilirim?

Badem yağını uyumadan önce kirpiklerinize sürmelisiniz. Badem yağı uygulamasına geçmeden önce kirpiklerinizin makyajdan arınmış ve temiz olması gerekmektedir. Akabinde 2 damla kadar badem yağını kirpiklerinizin köklerine yedirerek damlatmanız gerekiyor. Gözlerinize değmemesi adına dikkatli bir şekilde kulak pamuğu veya benzeri ucu ince bir ürün ile sürüş şeklini doğru bir şekilde yapabilirsiniz. Yapacağınız bu uygulamayı 1 ila en fazla 2 ay süresince devam ettirmeniz gerekmektedir. her gece uyumadan evvel uygulayacağınız bu yağ sayesinde kirpikleriniz daha iyi bir şekilde uzayacaktır. Ek olarak lens kullanan veya fındık alerjisine ya da benzeri durumlara bağlı olan kişilerin doktor kontrolünden sonra badem yağını kullanması daha sağlıklı bir adım olacaktır.

0
Happy
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
annoyed
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Badem Yağının Kirpiklere Faydası

You can subscribe to our newsletter completely free of charge.

Don't miss the opportunity and start your free e-mail subscription now to be informed about the latest news.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

WOPRE ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!