One in 15 Babies Has Food Allergy

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Providing information about food allergies in babies, Prof.Dr. Bülent Enis explained to Şeker what needs to be done to protect babies from this.

Former president of the Turkish National Allergy and Clinical Immunology Association (AİD) and Hacettepe University Faculty of Medicine, Department of Pediatric Allergy and Asthma, Prof. Dr. Bülent Enis Şekerel gave information about allergies that are common in childhood. Şekerel stated that food allergy is seen in one in every 15 children in the first years of life and said: “Allergic body shows its first symptoms in the first year of life. Therefore, to protect babies from food allergies, complementary foods should be started without delay,” he said.

Allergy and Immune System

Alerji, vücudun bağışıklık sisteminin zararsız bir besine veya toz parçacığına anormal ve aşırı tepki vermesi durumu olarak tanımlanır. Bu tepki, vücutta rahatsızlık ve hastalık belirtilerine neden olur. Atopik bünyeye sahip olan kişiler alerjiye daha yatkındır. Atopik bünye genellikle bebeklik döneminde atopik dermatit (egzama) ve besin alerjisi şeklinde kendini gösterir. Ancak yaş ilerledikçe solunum yoluyla vücuda giren polen, hayvan tüyleri, ev tozu akarı gibi maddelere karşı alerjiler de gelişebilir ve astım, alerjik nezle gibi hastalıklara yol açabilir. Prof. Dr. Bülent Emin Şekerel, Türkiye’de bebeklerin %15-20’sinde atopik dermatit görüldüğünü ve besin alerjisi sıklığının ise %5-7 arasında olduğunu belirtti. Şekerel, yaş ilerledikçe bazı besin alerjilerinin ortadan kaybolduğunu ancak fındık, ceviz, antep fıstığı, kaju fıstığı ve susam gibi alerjenlere karşı gelişen alerjilerin genellikle yaşam boyu devam ettiğini söyledi.

10 Percent of Children Have Asthma, 25 Percent Have Allergic Flu

Çocukluk döneminde polenler, ev tozu akarı, evcil hayvanlar ve küf gibi diğer alerjilerin ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Şekerel, bu alerjilere astım ve alerjik nezle gibi hastalıkların eşlik ettiğini ve astımın çocukluk döneminde %10’a, alerjik nezlenin ise ergenlik döneminde %25 gibi bir sıklığa ulaştığını söyledi. Çocukluk ve yetişkinlik döneminin en yaygın alerjilerinin çayır polenleri, ev tozu akarları, kedi-köpek-at gibi hayvanlar, zeytin ve servi gibi ağaç polenleri, ot polenleri ve küfler olduğunu belirten Şekerel, Türkiye’de ergenlerin ve yetişkinlerin en az dörtte birinin bu maddelere karşı alerjisi olduğunu söyledi.

What Does Allergic Body Mean?

Stating that allergies manifest themselves in infancy, Şekerel said that the increase in allergies is associated with changing living conditions. He stated that caesarean births, insufficient use of breast milk, overly hygienic lifestyle, excessive use of antibiotics, industrialization, preference for a Western-style lifestyle and delaying the transition to complementary foods in babies contribute to the increase in allergies. Şekerel emphasized that returning to natural life is important to reduce allergies. Stating that the treatment of allergies is aimed at relieving the symptoms that occur when faced with the allergen, Şekerel said, "Therefore, the first step in protecting against allergic diseases is to avoid the allergen." (BSHA – Science and Health News Agency)

0
Happy
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
annoyed
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
One in 15 Babies Has Food Allergy

You can subscribe to our newsletter completely free of charge.

Don't miss the opportunity and start your free e-mail subscription now to be informed about the latest news.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

WOPRE ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!