The right makeup reveals your beauty

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemin en favori makyaj tekniği kontürlemeyi yüzümüze uygularken püf noktalara dikkat etmeliyiz…

Akşam’dan Aysun Yıldız Güngör’ün haberi…

Yıllardır birçok ünlünün makyaj artistliğini yapan Serhat Şen, son zamanlarda adından sıkça söz ettiriyor. Popüler makeup sanatçı Şen’den, bu aralar moda olan kontür uygulamasını ve doğru makyaj yapmanın püf noktalarını öğrendik.

KONTÜR UYGULAMASININ PÜF NOKTALARI

Son dönemin en favori makyaj tekniği kontürlemeyi yüzümüze uygularken püf noktalara dikkat etmeliyiz. Alın, çene kemiği ve şakaklara kontür yaparak, yüzümüzü olduğundan daha ince ve uzun gösterebiliriz. Kontür yapmak için stick fondöten, bronzlaştırıcı veya allık kullanabilirsiniz. Burada işin sırrı; cildinizden iki ton daha koyu bir renk kullanmak, ayrıca kullanacağınız ürünün mat olması da önemli. Kontür uygulamasını fondötenle birlikte yapabilirsiniz. Özellikle stick fondöten veya benzeri bir ürün kullanacaksanız. Tüm ürünleri eş zamanlı yüzünüze yayarsanız ideal yüz hatlarını yakalamanız daha kolay olur. Kontürleme de ikinci önemli unsur; yüzünüze kontür yaparken kullanacağınız fırça. Eğimli fırçalar genellikle kontürleme işlemi için daha sık tercih edilir. Eğer burun bölgesi üzerinde kontürleme yapacaksanız daha ince bir fırça tercih edebilirsiniz. Hangi marka fırça kullanırsanız kullanın, kullandığınız bronzlaştırıcıyı cildinize iyice yaymayı unutmayın. Keskin çizgilerin kalmaması, doğal bir görünüm için oldukça önemli.

EN SIK YAPILAN HATALAR

Fazla allık sürüp cilt tonuna uymayan bir fondöten kullanmak sık yapılan hataların arasında. Ayrıca kaşları çok ince aldırıp ekstra aydınlatıcı sürmek cildin yağlanmasına neden oluyor ve yüze fazla pudra uygulandığı zaman kişi un kurabiyesine dönüyor. Bu hatalar çok sık ve bilinçsizce yapılıyor. Fazla makyajdan her zaman kaçınılmalı.

DÜĞÜN SEZONU AÇILIYOR

Kırmızı ruj, eyeliner, temiz ve aydınlık bir göz çevresi… Bu üçlü sizi bir davete, düğüne, işe, kısacası istediğiniz her yere götürür. Kendi ten renginizden çok uzaklaşmadan makyaj yapın. Gece partiye giderken glitter sürebilirsiniz ama bir düğün veya mezuniyet bunu kaldırmaz. Kendiniz olmalısınız. Geriye dönüp fotoğraflara baktığınızda “Ben kendime ne yapmışım?” dememek lazım. Mavi ve yeşil yerine şeftali, pembe, bordo tonlarına yönelin. Toprak tonlarını tercih edin. Kirpik kıvırıcısının yanı sıra uzun saatler kalıcı bir makyaja sahip olmak için waterproof eyeliner ve maskara tavsiye ediyorum. Eğer mümkünse profesyonel uygulama yaptırın. Her gün makyaj yapan biri cildi için nasıl bir makyajın uygun olduğunu daha iyi bilecektir.

SAÇ VE MAKYAJ ARASINDAKİ DENGE

Eğer saçınız açık ise az makyaj yapmalısınız. Mesela dudağınıza lipgloss sürmekten kaçının. Saçlarınız uçuşup dudağınıza yapışabilir. Bütün yanağınız ruj olabilir. Eğer saçlarınızı toplayacaksınız güzel bir eyeliner ve allık uygulaması yapabilirsiniz. İkisini aynı anda sürüp abartmayın. Eğer saçınız gösterişli ise az makyaj yapılmasını tavsiye ediyorum.

SEZONUN TRENDLERİ

Bu sezon çok fazla gülkurusu, somon ve şeftali tonları var. Metalik farlar ve koyu renk rujlar moda. Ayrıca glosslar da çok revaçta. Çok fazla kullanmasam da severim. Metalik bir eyelinerla somon rengi bir gloss sürebilirsiniz. Ama kırmızı ruj sürüyorsanız ya da siyah smokey eye makyajı yapıyorsanız trendlere bağlı kalmak yerine bildiğinizi uygulayın.

NET ÇİZGİLERDEN HOŞLANIYORUM

Makyajda net çizgilerden hoşlanıyorum. Net sürülmüş bir eyeliner, tek tek ayrılmış kirpikler, şekilli biten kaşlar, net bir dudak…

0
Happy
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
annoyed
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
The right makeup reveals your beauty

You can subscribe to our newsletter completely free of charge.

Don't miss the opportunity and start your free e-mail subscription now to be informed about the latest news.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

WOPRE ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!