Duşta Güzelliğinizi Kaybediyorsunuz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her gün duş alanların bazı küçük püf noktalarına dikkat etmeleri, cilt sağlıklarını ve güzelliklerini koruyabilmeleri açısından önemlidir. Her ne kadar saç derisini yağlandırdığı için sık duş almak uzmanlar tarafından tavsiye edilmese de vücuttaki tıkalı gözeneklerin açılmasına yardımcı olduğunu söylemekte fayda vardır. Doğru teknikler ile duş almak aynı zamanda vücudun rahatlamasına ve günün stresinin atılmasına da yardımcı olur.

Mutlaka Peeling Yapın

Duşta peeling yapmak en temel adımlardan bir tanesidir. Cildin yağlı ya da kuru olmasına gerek yoktur. Derinin ölü hücrelerden kurtulması, kan akışının hızlanması ve hücrelerin harekete geçmesi adına peeling son derece önemlidir.

Hassas bir cilt tipine sahip olanların bu tür ürünler seçerken dikkatli olmalarında ve çok fazla ovalamadan masaj yapmalarında fayda vardır. Genellikle organik ve küçük taneciklerden oluşan peelinglerin düzenli kullanılması, bir süre sonrasında selülit görüntüsünün de ortadan kaldırılmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle yağlı ciltlerin bu tarz ürünler tercih etmeleri ciltlerinin arınmasına destek verir.

Cilde uygun nemlendirici seçimi: Peeling işleminin başarılı olabilmesi adına cilde uygun bir nemlendiricinin seçilmesi önemlidir. Cilt tipine göre, yoğun ve organik ürünler içeren kremlerden almakta fayda vardır.

Kuruluk Hissinden Kurtulmak İçin Duş Süresini Azaltın 

Duş ile ilgili doğru bilinen en büyük yanlışlardan bir tanesi sıcak su ile yıkanmaktır. Özellikle kış aylarında kadın ve erkekler, sıcak su ile saatlerce duşta kalarak kendilerini daha iyi hissettiklerini söylemektedirler.

Ancak sıcak su bir süre sonrasında vücudun üst tabakasının aşınmasına ve kuruluk hissinin ortaya çıkmasına neden olur. 15 dakikadan daha az, ılık ya da soğuya yakın su ile duş almak vücudun kan akışının hızlanmasına katkı sağlar. Bu sayede cilt hücreleri harekete geçer ve metabolizmanın yavaşlaması gibi problemler en aza indirilir.

Duşta güzellik fırsatlarını en iyi şekilde değerlendirmek için ılık su, vücut için doğru ürünleri kullanmak ve sürekli peeling yapmak son derece önemlidir.

0
Happy
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
annoyed
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Duşta Güzelliğinizi Kaybediyorsunuz

You can subscribe to our newsletter completely free of charge.

Don't miss the opportunity and start your free e-mail subscription now to be informed about the latest news.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

WOPRE ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!