Karnıyarık: Geleneksel Türk Mutfağının Lezzetli Bir Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ürk mutfağı, zengin ve çeşitli lezzetleriyle ünlüdür. Bu lezzetlerden biri de karnıyarık adını taşıyan bir yemektir. Karnıyarık, Türk mutfağının önemli bir parçası olan dolma çeşitlerinden biridir ve özellikle yaz aylarında taze sebzelerle hazırlanır. Bu makalede, karnıyarık tarifini adım adım anlatacağım ve size bu nefis yemeği yapmanız için gerekli malzemeleri ve yöntemleri sunacağım.

Karnıyarık Tarifi:

Materials:

  • 4 adet patlıcan
  • 300 gram kıyma (tercihen dana veya kuzu kıyma)
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 3 cloves of garlic
  • 2 adet domates
  • 2 tablespoons tomato paste
  • 1 teacup of oil
  • Tuz, karabiber, pul biber (tat ve tercihe göre)
  • Maydanoz (servis için)

Yapılış:

  1. İlk olarak patlıcanları alaca soyucu yardımıyla uzunlamasına çizikler atın. Ardından tuzlu su içerisinde yarım saat bekletin. Bu işlem, patlıcanların acısını alır ve daha kolay pişmelerini sağlar.
  2. Bu arada soğanları ince ince doğrayın ve sarımsakları ezin.
  3. Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve doğranmış soğanları ekleyerek kavurun. Soğanlar şeffaf bir görünüm aldığında sarımsakları da ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  4. Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Kıyma suyunu çektiğinde tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyin. Baharatları karıştırarak kıymayı iyice pişirin.
  5. Domatesleri rendeleyin ve kavrulan kıymaya ekleyin. Ardından domates salçasını da ekleyerek karıştırın. Kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar yaklaşık 10-15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
  6. Patlıcanları tuzlu sudan alın ve kağıt havluyla kurulayın. Daha sonra patlıcanların iç kısımlarını bir kaşık yardımıyla oyarak çıkarın. Oyduğunuz patlıcanları tuzlu suya koyun, böylece kararmalarını önlemiş olursunuz.
  7. Bir tava veya geniş bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve patlıcanları önlü arkalı kızartın
  8. Kızartılmış patlıcanları bir tabağa alın ve fazla yağını emmeleri için kağıt havluyla hafifçe bastırın.
  9. Hazırladığınız kıymalı harcı, kızarttığınız patlıcanların iç kısmına dikkatlice doldurun. Patlıcanların üzerine birer dilim domates yerleştirin.
  10. Tüm patlıcanları doldurduktan sonra, tencerenin veya tavaya sıvı yağ ekleyin ve patlıcanları dizin. Patlıcanların üstüne hafifçe bastırarak düzgünce yerleştirdiğinizden emin olun.
  11. Tencerenin veya tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte patlıcanların iyice pişmesi için yaklaşık 20-25 dakika kadar bekleyin. Patlıcanların yumuşak olup iç harcın lezzetini iyice çektiğinden emin olun.
  12. Karnıyarık yemeğini sıcak olarak servis yapın. Üzerine taze doğranmış maydanoz serpiştirebilirsiniz. Genellikle pilav veya yoğurtla birlikte servis edilen karnıyarık, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir.

Artık karnıyarık yapmanın inceliklerini ve püf noktalarını biliyorsunuz. Bu tarif sayesinde evinizde kolaylıkla karnıyarık yapabilir ve misafirlerinizi lezzetli bir Türk yemeğiyle ağırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

0
Happy
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
annoyed
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karnıyarık: Geleneksel Türk Mutfağının Lezzetli Bir Tarifi

You can subscribe to our newsletter completely free of charge.

Don't miss the opportunity and start your free e-mail subscription now to be informed about the latest news.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

WOPRE ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!